LOADING

Zoeken..

Share

De voordelen van het inhuren van tijdelijk personeel

Het inhuren van tijdelijk personeel brengt als werkgever voordelen met zich mee. Dit zijn de grootste voordelen van het inhuren van tijdelijk personeel.

De voordelen van tijdelijk personeel

Het aantal tijdelijke werknemers blijft groeien en het aantal bedrijven wat beschikt over tijdelijk personeel groeit mee. Als ondernemer kan het lonen om tijdelijk personeel aan te nemen. Zeker als je een jong en groeiende organisatie hebt, kan het voordelig zijn om niet direct vast personeel in dienst te nemen. Vaste krachten zijn vaak duurder en vanwege hun contractvorm vaak niet makkelijk te ontslaan. Dit zijn de voordelen van het inhuren van tijdelijk personeel.

Geen financiële risico’s

Tijdelijk personeel zijn er om tijdelijk hulp te bieden aan je bedrijf. Je maakt alleen kosten op het moment dat er werk is voor het tijdelijke personeel. Hierdoor brengen ze geen extra kosten met zich mee en zullen ze niet op de payroll komen te staan. Daarnaast hoeft er geen geld uitgegeven te worden aan opleiding en ontwikkeling omdat de medewerkers er maar voor een bepaalde periode zijn.

Wervingsproces gaat sneller dan normaal

Omdat tijdelijk personeel niet voor langere termijn aangenomen wordt, hoeft er tijdens het wervingsproces niet gekeken te worden of deze persoon zich kan identificeren met het bedrijf en de culturele waarden van de organisatie. Het personeel wordt geselecteerd op basis van technische vaardigheden.

Mentaliteit

Tijdelijk personeel is gewend om in korte tijd te laten zien wat zij kunnen. Hierdoor is de impact van hun aanwezigheid vaak groot. Door deze mentaliteit krijgen zij in korte tijd vaak veel gedaan en leveren zij vaak werk van hoge kwaliteit af.

Tijdelijk personeel hoeft niet helemaal ingewerkt te worden en kan met de juiste tools en handvatten vrijwel direct aan de slag. Hierdoor ben je als werkgever geen extra tijd kwijt aan het opleiding en inwerken van personeel.

Frisse blik

Waarom zou je iets maken wat niet kapot is? Als het goed gaat in de organisatie wordt er vaak weinig verandering ingebracht. Echter, juist door een frisse wind door de organisatie heen te halen komen er soms goede ideeën naar boven die het werk nog effectiever, efficiënter en gemakkelijker kunnen maken. Ook dat is een voordeel van het inhuren van tijdelijk personeel dat al bij meerdere organisaties heeft gewerkt.

Flexibiliteit

Nog een voordeel van tijdelijk personeel is dat ze flexibel zijn. Je kunt een tijdelijke kracht aannemen op het moment dat er een groot project aan komt. Wanneer dat project afgelopen is nemen jij en de tijdelijke kracht net zo gemakkelijk weer afscheid van elkaar.

Tags: