LOADING

Zoeken..

Share

Flexwerken wel of niet?

Is flexwerken echt zo voordelig als het lijkt? Wat zijn de nadelen en welke afwegingen moeten er gemaakt worden? Dit zijn de voor- en nadelen op een rij. 

Flexwerken wel of niet

Flexwerken is geen vreemd concept meer. Tegenwoordig geven steeds meer organisaties de mogelijkheid om te flexwerken of thuis te werken. Maar is het flexwerken eigenlijk wel zo bevorderlijk? Wij hebben de voordelen en de nadelen van het flexwerken op een rij gezet.

Voordelen flexwerken

Flexwerken zit vol voordelen. Dit zijn de meest voorkomende voordelen van het flexwerken.

Netwerken

Werken op een flexwerkplek creëert ook mogelijkheden om te netwerken met je mede flexwerkers. Omdat je nieuwe mensen en ondernemingen leert kennen kan dit leiden tot nieuwe samenwerkingen.

Kostenbesparing

Thuiswerkers en flexwerkers hebben geen kantoorplek nodig. Door een goed schema op te stellen kan je ervoor zorgen dat de bezettingsgraad van de bureaus zo optimaal mogelijk is. Dit voorkomt dat je als werkgever veel geld uit moet geven aan apparatuur wat maar de halve week gebruikt wordt. Een verandering van omgeving is voor de werknemers ook bevorderlijk omdat zij in aanraking komen met nieuwe mensen en omgevingen. Hierdoor kunnen zij weer nieuwe inspiratie op doen of tot nieuwe ideeën komen.

Betere indeling tijd

Wanneer een medewerker zelf zijn tijd kan indelen verhoog je de productiviteit van de medewerker. Zo verliest de medewerker bijvoorbeeld minder tijd door elle lange files of slecht aansluitende openbaarvervoertrajecten. De werknemers zullen meer tevreden en productiever zijn als ze zelf hun tijd kunnen indelen.

Nadelen flexwerken

Elk voordeel heeft zijn nadeel en zo ook het flexwerken. Flexwerken kan alleen als er goede en duidelijke afspraken gemaakt worden en de werkgever alle benodigde faciliteiten kan bieden.

Verminderde bereikbaarheid

Een van de nadelen van flexwerken is de verminderde bereikbaarheid van werknemers, voornamelijk de werknemers die thuis werken. Het is niet mogelijk om even snel iets te regelen middels een kort overleg. Als er overlegd moet worden gaat dit telefonisch of per email. Dit is veel minder effectief dan de face-to-face overleggen.

Ook is het lastig om op afstand te controleren hoe productief medewerkers zijn als ze thuis werken. Thuiswerkers laten zich makkelijker afleiden en het werk wordt vaker uitgesteld.

Naast verminderde bereikbaarheid bestaat er ook nog het risico op te veel bereikbaar zijn. Flexwerkers zijn sneller geneigd om ook in de avonduren en in het weekend te werken. Dit zorgt ervoor dat de werkgever het idee krijgt dat de werknemer ook op deze tijden bereikbaar is. Hierdoor zijn flexwerkers veel meer en langer bezig met werk.

Productiviteit

Flexwerkers kunnen gemakkelijk afgeleid worden door geluidsoverlast in open werkruimtes. Werknemers kunnen gestoord worden door bellers, collega’s die in werkoverleg zitten en andere geluiden die door een grote open ruimte galmen.

Daarnaast loopt een werknemer ook tegen het probleem aan dat er een geen plek is. Eenmaal op kantoor aangekomen blijkt dat er geen vrije werkplek meer beschikbaar is. Dit kan als irritant ondervonden worden.

Tags: