LOADING

Zoeken..

Share

Hoe creëer je een fijne werkomgeving?

Op deze manier kan je een fijne en prettige werkomgeving creëren voor je werknemers.

Een leuke werkomgeving creëren

Een leuke en fijne werkomgeving zorgt ervoor dat jouw medewerkers effectiever en efficiënter zullen zijn en zich vooral een stuk gelukkiger zullen voelen. Dit zijn de tips om de werkomgeving zo prettig mogelijk te maken voor de medewerkers.

Flexibele werkomgeving

Laat je medewerkers zelf kiezen hoe zij het liefst willen werken. Plaats- en tijdonafhankelijk werken kan effectief en efficiënt zijn. Geef je medewerkers de optie om bijvoorbeeld een dag thuis te werken. Of laat je medewerkers juist wat eerder of wat later beginnen als zij zich hier prettiger bij voelen.

Ontspanning

Geef je medewerkers een plek waar zij zich kunnen ontspannen. Richt bijvoorbeeld een speciale lounge ruimte in met een loungebank of zitzakken en bijvoorbeeld een boekenkast of een tafeltennistafel. Hierdoor geef je jouw medewerkers de mogelijkheid om zich lekker te ontspannen tussen de werkzaamheden door.

Planten

Een groen kantoor heeft zo zijn voordelen. Naast dat planten de boel opfleuren zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit en verminderen ze stress. Mocht je geen echte planten in het kantoor willen, omdat bijvoorbeeld niemand onthoudt om ze water te geven, zijn kunstplanten ook een optie. In combinatie met mooie potten fleuren zij ook het kantoor op.

Verlichting

Verlichting is van groot belang voor de productiviteit van jouw medewerkers. Door te weinig licht verslechterd de stemming van de werknemers en is de kans op vermoeide ogen groter. Zorg voor voldoende daglicht en natuurlijk licht. Door het gebruik van lichtdimmers kunnen de medewerkers de lichttoevoer naar eigen wens regelen.

Temperatuur

Om het je medewerkers zo prettig mogelijk te maken is het belangrijk dat de temperatuur in het kantoor optimaal is. Als het te koud is zullen de medewerkers zich meer concentreren op hun koude vingers dan op hun werkzaamheden. Als het te warm is worden de medewerkers snel slaperig en kunnen ze hun concentratie niet goed vasthouden. De optimale temperatuur in een kantoor ligt rond de 21 graden.

Ergonomische werkplek

De werkplek zelf moet voor de medewerkers ook goed ingericht zijn met ergonomisch meubilair. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische stoel die comfortabel zit. Maar denk ook aan een verstelbaar bureau of een sta-bureau. Accessoires als een voetensteun of een ergonomisch toetsenbord zorgen ook voor meer comfort op de werkplek. De medewerkers zullen niet alleen lekkerder zitten maar ook nog eens comfortabeler kunnen werken.

Tags: