LOADING

Zoeken..

Share

Kantoormeubilair huren of kopen?

Het inrichten van een kantoor kan veel geld kosten maar is het huren van meubilair voordeliger dan kopen? Wij hebben de voor- en nadelen op een rij gezet.

Kantoormeubilair huren of kopen

Omdat het inrichten van een kantoorruimte de nodige kosten met zich meer brengt zijn er ook alternatieve opties mogelijk. Zo bestaat er de mogelijkheid om de inrichting van je kantoor te huren. Dit zijn de voor- en nadelen van het kopen en huren van je kantoorinrichting.

Kantoormeubilair huren

Het grootste voordeel van een kantoorinrichting huren is dat het goedkoper is dan kopen. Dit is natuurlijk alleen in de beginfase. Je betaalt maandelijks een vast bedrag als huurbedrag. Dit bedrag is een stuk lager dan de kosten van het kopen van de inrichting.

Naast kosten brengt huren ook een goede garantie met zich mee. Wanneer iets defect is wordt het apparaat vervangen. Dit zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer er opeens iets kapot gaat.

Ook kwaliteit speelt een grote rol bij het huren van apparatuur en meubilair. Omdat de investering in hoge kwaliteit meubilair en apparatuur vaak een grote kostenpost met zich meebrengt zal er al gauw naar een goedkopere optie gekeken worden. Echter, naast dat deze opties goedkoper zijn zal de kwaliteit vaak ook minder zijn. Hier heeft het huren van de kantoorinrichting een groot voordeel. Omdat het maandbedrag niet zo snel op zal lopen kan er eerder de keuze gemaakt worden voor kwalitatief betere producten.

De nadelen van een kantoorinrichting huren is dat je nooit de eigenaar zult worden van het meubilair en de apparatuur, maar er wel voor betaald. Vaak is het ook zo dat het huren van een kantoorinrichting uiteindelijk duurder kan uitpakken dan het kopen van de spullen.

Kantoormeubilair kopen

Het grote voordeel van het kopen van de kantoorinrichting zijn ook gelijk duidelijk. De inrichting is na de aanschaf direct van jou. Echter, omdat het meubilair en de apparatuur direct van jou zijn, heb je wel te maken met afschrijving en restwaarden.

Het kopen van de kantoorinrichting betekent overigens niet altijd dat het duur is. Er bestaat de mogelijkheid om naast nieuw meubilair tweedehands meubilair aan te schaffen. Dit scheelt in de aanschafkosten, maar het hoeft niet in kwaliteit te schelen. Er zijn meerdere organisaties die tweedehands kantoormeubilair verkopen. Deze partijen zorgen ervoor dat de producten die zij leveren in goede staat verkeren en van hoge kwaliteit zijn.

Het huren van kantoormeubilair is dus voordelig als tijdelijke oplossing (tot 2 jaar). Voor langere termijn loont het om te kijken naar de aanschaf van meubilair.

Tags: