LOADING

Zoeken..

Tips om je personeel tevreden te houden

Share

Tips om je personeel tevreden te houden

Tevreden personeel is de drijfveer achter een goed draaiende organisatie. Met deze tips kan je de tevredenheid van het personeel verhogen.

Hoe houd je je personeel tevreden

Tevreden werknemers zorgen voor een groot deel voor een goede werksfeer. Uiteindelijk zijn tevreden werknemers de motor voor een goed draaiend bedrijf. Dit zijn de manieren waarop je de tevredenheid van jouw werknemers kan stimuleren.

Stimuleer gezondheid

Om productiviteit hoog te houden en stressniveau van het personeel laag te houden is het van groot belang dat de gezondheid van het personeel gestimuleerd wordt. Dit kan gedaan worden door het bieden van gezonde lunches, of door met lekker weer af en toe naar buiten te gaan. Zorg ook dat het personeel genoeg pauzes neemt om te voorkomen dat ze zich overwerken.

Medewerkers erkennen en feedback leveren

Geef je medewerkers de erkenning die ze verdienen. Als een medewerker zijn werk goed heeft afgeleverd kan je hem erkenning geven door bijvoorbeeld een compliment te geven. Anderzijds kan je een medewerker ook een goed salaris bieden bij wat hij of zij verdient voor de werkzaamheden.

Daarnaast kan je een medewerker ook stimuleren door feedback te leveren. Feedback is een cadeautje en er valt veel van te leren. Op deze manier krijgt de medewerker de mogelijkheid om zich te verbeteren.

Doorgroeimogelijkheden en uitdagingen

Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers zich niet gaan vervelen moet je ze blijven uitdagen. Door eens in de zoveel tijd de lat hoger te leggen krijgen mensen de motivatie om zichzelf weer te bewijzen en door te ontwikkelen.

Bied je medewerkers ook doorgroeimogelijkheden. Geef de medewerkers de kans om zich op te werken binnen het bedrijf zodat ze bezig blijven met het leren van nieuwe dingen.

Resultaten delen en vieren

Het is van belang om succes te delen en te vieren. De werknemers zorgen er uiteindelijk voor dat de organisatie mooie omzetten en winstcijfer kan behalen. Deel daarom niet alleen het succes, maar geef de medewerkers ook eens iets extra’s omdat ze het goed gedaan hebben. Dit werkt als een goede motivator waardoor het personeel nog meer de drive krijgt om harder te gaan werken.

Tags: