LOADING

Zoeken..

Share

Verhoog de productiviteit met deze tips!

Met deze tips kan je jouw productiviteit op de werkvloer verhogen.

Verhoog de productiviteit met deze tips

Hoe verhoog je de productiviteit op een dag zonder extra uren in te lassen? Dit zijn een aantal tips die je kunt toepassen.

Durf nee te zeggen

Het is niet erg om nee te zeggen tegen je collega’s als je om komt in het werk. Geef aan dat je een volle agenda hebt en geen ruimte meer hebt om andere taken op te pakken. Als je te veel hooi op je vork neemt zal je werk daar onder lijden. Mocht het verzoek om extra taken op je te nemen van je manager af komen kan je altijd nog overleggen welke taken prioriteit hebben en welke taken kunnen wachten tot later.

Neem genoeg pauzes

Leer om genoeg pauzes te nemen en pauzes op het juiste moment van de dag in te lassen. Zes uur achter elkaar achter de computer doorbrengen is niet effectief. Je concentratieboog houdt het namelijk maar anderhalf uur á twee uur onafgebroken vol. Daarna verminderd jouw concentratie en daarmee ook de effectiviteit.

Zorg er wel voor dat de pauzes die je neemt ook daadwerkelijke pauzes zijn. Sta op, loop buiten een rondje of ga iets te eten halen. Maar blijf niet zitten, want de verleiding om toch nog even iets te doen is dan erg groot.

Stel je bent productief en geconcentreerd bezig, dan kan je natuurlijk altijd overwegen om later pauze te nemen. De kans is namelijk groot dat je na je pauze je concentratie helemaal kwijt bent en het daardoor juist langer duurt voordat je je taak kunt afronden.

Mailtjes

Binnenkomende mailtjes hoeven vaak niet a la minute beantwoord te worden. Soms werkt het beter om de emailnotificatie uit te zetten en verschillende momenten op de dag in te plannen om je email te bekijken, zoals: in de ochtend en na de lunch.

Begin je dag met het doorspitten van je email. De korte e-mails die snel beantwoord kunnen worden kan je het beste meteen afhandelen en e-mails die langere tijd vergen kan je toevoegen aan je takenlijst voor de dag. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet gestrest of afgeleid raakt van alle binnenkomende e-mails.

Productief werken

Bedenk bij jezelf op welke momenten van de dag je het meest en het minst productief bent en plan hier je werkzaamheden op in. Plan de moeilijkste en concentratie-eisende taken in op de momenten waarop jij het meest productief bent. De makkelijkere en lagere prioriteiten kan je inplannen op de momenten dat je juist minder productief bent.

Maak aan het begin van de dag een to-do list met welke taken je af wilt maken voor het einde van de dag. Werk ook een taak tegelijk af voordat je aan een nieuwe taak begint.

Tags: